продам насіння люпину білого сорт Вересневий

Оригінатор – ННЦ «Інститут землеробства НААН».
Сорт занесений до Реєстру сортів рослин України на 2003 рік. Сорт створено методом гібридизації (мутантна лінія 170 і сорт Піщевой) з подальшим поліпшуючим індивідуальним добором на штучному фузаріозному фоні.
Насіння біле, з кремовим відтінком, округло-кутасте. Парус квітки блакитний, з білою плямою, весла блакитні, човник білий, із синьо-чорним кінчиком, чашечка бура, з антоціаном. У центральній китиці 15-17 квіток, на бічних пагонах 8-10 квіток, листочки зелені, ланцетні. Маса 1000 насінин 330 г.
Тип розвитку – ярий, плоідність – диплоїд. Сорт волого- і світлолюбивий. Стійкий до весняних приморозків. Потребує РН грунту 6-7, витримує вапнування грунту. Висота рослин 82 см. Сорт придатний для механізованого збирання.
Сорт відноситься до групи середньостиглих (вегетаційний період 116 днів). Стійкий до фузаріозу та вірусу жовтої мозаїки квасолі. Рослини не вилягають. Високопродуктивний – потенційна врожайність зерна 4,5 т/га, зеленої маси – 60,5 т/га. Сорт безалкоїдний (вміст алкалоїдів у зерні – 0,010%, у зеленій масі – 0,009%). Зерно характеризується високим вмістом білків (39,4%), у зеленій масі (суха речовина) - 20,2%. Вміст жиру – 10,1%.
Сорт рекомендовано для вирощування на зерно і зелену масу в зонах Полісся та Лісостепу України.

Ціна договірна.
Стоимость: 1.00 UAH
Пользовательское соглашение   Политика конфиденциальности   Обратная связь   Реклама на сайте
© «Торговая площадка АПК» 2010 — 2024
Копирование материалов разрешено только при условии размещения обратной прямой гиперссылки!