продам насіння люпину білого сорт Чабанський

Оригінатор – ННЦ „Інститут землеробства НААН”. Сорт люпину білого, занесений до Реєстру сортів рослин України на 2013 рік. Сорт створено шляхом схрещування лінії 2247 з сортом Туман та подальшим індивідуальним добором на інфекційних фонах за ознакою стійкості до хвороб та високої продуктивності.
Морфологічна характеристика сорту: стебло округле, в нижній частині виповнене, пряме, при достиганні дерев’янисте. При загущених посівах галуження відбувається тільки в верхній частині стебла. Висота рослини 80-90 см. Гілкування починається після цвітіння китиці на головному стеблі. Гілки першого порядку відходять від головного стебла під гострим кутом і сягають 40-50 см. Стебло стійке до вилягання. При дозріванні стебло набуває буро-жовтого кольору. Квітки голубого кольору на коротких ніжках. Боби видовжені, слабо опушені. При дозріванні буро-жовті, не розтріскуються і не осипаються. Насіння білого кольору з кремовим відтінком, округлої форми.
Сорт середньостиглий (вегетаційний період 108 - 110 днів), високоврожайний по зерну і зеленій масі. Врожайність зерна складає 4,0-4,5 т/га, зеленої маси – 55,0 – 60,0 т/га. Вміст білку в насінні становить 40,0%, в сухій речовині – 20,5%, вміст жиру в зерні – 11,0%. Маса 1000 насінин – 340-350 г, вміст алкалоїдів в зерні 0,015%, в зеленій масі – 0,009%. Ураженість фузаріозом не перевищує 2%, бактеріальною плямистістю і сірою гниллю сорт не вражається. Ураження антракнозом за останні роки не виявлено.
Сорт рекомендовано для вирощування на зерно і зелену масу в зонах Полісся і Лісостепу України.
ЦІНА ДОГОВІРНА.
Стоимость: 1.00 UAH
Пользовательское соглашение   Политика конфиденциальности   Обратная связь   Реклама на сайте
© «Торговая площадка АПК» 2010 — 2024
Копирование материалов разрешено только при условии размещения обратной прямой гиперссылки!