продам насіння люпину жовтого сорт Обрій

Оригінатор – ННЦ „Інститут землеробства НААН”.
Сорт внесений до Реєстру сортів рослин України з 2002 року. Створений за внутрішньовидової гібридизації методом рекомбіногенезу фузаріозо-стійкого мутанту 798 із сортом Промінь при використанні штучного інфекційного фону.
Для сорту характерні морфологічні ознаки: висота рослин 80-95 см, форма куща прямостояча, суцвіття – китиця з мутовчастим розташуванням квіток жовтого кольору, кількість бобів на китиці – до 40, форма насіння – округла, сплюснута, забарвлення крапчасте, маса 1000 насінин – 125-139г.
Темп розвитку рослин швидкий, фаза «розетки» відсутня, сорт скоростиглий – вегетаційний період 95-98 днів, стійкий до вилягання, весняних приморозків (-3˚С), повітряної посухи в період цвітіння й наливу зерна.
Сорт відноситься до кормової групи (вміст алкалоїдів в зерні 0,01-0,02%). В зерні міститься до 42,0% сирого протеїну, в зеленій масі (на суху речовину) – до 19,0%, що дозволяє збирати з кожного гектара 1,0-1,4 т кормового білка. Сорт стійкий до фузаріозного в’янення, толерантний до вірусної вузьколистості і антракнозу, слабко уражується кореневими гнилями.
Потенційна врожайність зерна складає до 3,0 т/га, зеленої маси – до 80,0 т/га, сухої речовини 8,0 – 8,6 т/га. Має високу азотфіксуючу здатність, залишає в ґрунті 60-80 кг біологічно чистого азоту.
Раннє достигання сорту дозволяє проводити пряме комбайнування при збиранні, не потребує досушування зерна і дозволяє використовувати посіви люпину як попередник під озимі культури.
Рекомендується для вирощування в зоні Полісся на кислих піщаних ґрунтах.

Ціна договірна.
Стоимость: 1.00 UAH
Пользовательское соглашение   Политика конфиденциальности   Обратная связь   Реклама на сайте
© «Торговая площадка АПК» 2010 — 2024
Копирование материалов разрешено только при условии размещения обратной прямой гиперссылки!